Vanaf 1 juni biedt Paulien Graves Uitvaartbegeleiding de mogelijkheid tot een walk-in afscheid met een dienst in de tuin van Het Afscheidshuis. Het walk-in afscheid is een vorm van een rouwbezoek waarbij de gasten lopend afscheid nemen. Door dit initiatief is het met de huidige maatregelen voor meer mensen mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen en de nabestaanden op afstand te condoleren.

Walk-in afscheid: Een sfeervol afscheid in de tuin

Bij een walk-in afscheid staat de kist in een tent in de tuin van Het Afscheidshuis. Via een aangegeven looproute lopen de gasten langs om afscheid te nemen en de nabestaanden te condoleren. Zo kan men op een veilige manier persoonlijk afscheid nemen. Daarnaast biedt de tent de mogelijkheid voor een afscheidsdienst. Er is ruimte voor een groter gezelschap (tot 1 juli maximaal 30 personen) waarbij toch genoeg afstand tussen de genodigden gehouden kan worden.

Paulien legt uit waarom dit initiatief op dit moment zo belangrijk is: “We hebben in deze tijd al meerdere uitvaarten in kleine kring verzorgd, zowel in Het Afscheidshuis als in de tuin. Daarbij merkte ik dat veel mensen toch nog bang zijn om naar een rouwbezoek te komen. Door het rouwbezoek naar de tuin te verplaatsen en een lopend afscheid te organiseren komt men niet in direct contact met anderen. We hopen hiermee de drempel te verlagen voor mensen die anders geen afscheid zouden komen nemen. Zo kunnen we ook nu een eigentijds, warm en persoonlijk afscheid organiseren waar de nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken.”

Vijf jaar met respect voor elke wens

Dit jaar bestaat Paulien Graves Uitvaartbegeleiding vijf jaar. Op 6 juni 2015 opende Paulien de deuren van haar uitvaartcentrum, Het Afscheidshuis, in de voormalige pastorie van de H. Landelinuskerk in de kom van Empel. Hier heeft zij de afgelopen 5 jaar vele families mogen bijstaan, met respect voor elke wens. De viering van dit jubileum gaat vanwege de corona maatregelen niet door. “We hadden iedereen graag in de tuin van Het Afscheidshuis uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, in combinatie met een informele informatiemarkt,” legt Paulien uit. “We hopen dat we iedereen volgend jaar mogen begroeten op onze open dag!”

Walk-in afscheid

Het team van Paulien Graves Uitvaartbegeleiding voor Het Afscheidshuis in ‘s-Hertogenbosch.
Foto: Jan Forman

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Stuur een email naar info@paulienuitvaart.nl, bel naar 073 888 5808 of vul het contactformulier in.

Deze website is beschermd met reCAPTCHA. De Google Privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden zijn hierop van toepassing.

    Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming voor het verwerken van mijn gegevens.

    Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.