Nazorg

Voor ons houdt de zorg niet op na de uitvaart. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten rondom rouwverwerking en andere thema’s. Zoals bijvoorbeeld het verzorgen van nazorg in samenwerking met Terra, zorg in rouw en de ‘bakkie-troost zondagen’.

Terra, zorg in rouw

Voor onze nazorg werken we samen met Terra, zorg in rouw. Indien gewenst bezoekt een medewerkster van Terra de nabestaanden om ondersteuning te bieden voor zowel de praktische als emotionele zaken na een overlijden. Denk hierbij aan erfrecht en nalatenschappen, verzekeringen, pensioenen, belastingen, bankzaken, etc. Vaak kan een nabestaande pas echt beginnen met rouwen als de praktische zaken geregeld zijn. Op emotioneel vlak wordt samen gekeken naar een manier om het leven weer vorm te geven zonder de nabijheid van de overledene.

Met behulp van deze samenwerking met Terra en door middel van de diverse activiteiten die we organiseren willen we de nabestaanden blijven ondersteunen, ook na de uitvaart.

Digitale nazorg

Een dagboek, wat foto’s en brieven. De tastbare herinneringen die men vroeger in de nalatenschap van een overledene aantrof. Steeds vaker maken deze tastbare herinneringen plaats voor een laptop met wachtwoord of telefoon met pincode. En daarom is het tijd voor digitale nazorg.

Wij werken hiervoor samen met het bedrijf Digitale Nazorg. Met ervaring in de forensische, digitale opsporing en bekend met alle facetten van het overlijden, biedt Digitale Nazorg sinds 2013 innovatieve en technische oplossingen in de uitvaartbranche. Zo kunnen zij de gegevens van een computer of laptop van een overledene toegankelijk maken, ook als die is beveiligd door een wachtwoord. Ook kunnen ze de contactgegevens van een mobiele telefoon of tablet halen, alsmede foto- en videobestanden, chatgeschiedenis (WhatsApp) en sms-berichten. Ze bieden daarnaast assistentie bij het inzichtelijk maken, opzeggen en veiligstellen van vrijwel alle online diensten, waar de overledene gebruik van heeft gemaakt.

Bekijk hier de brochure van Digitale Nazorg om te zien wat zij voor u kunnen betekenen.