Een bijzonder afscheid

Ieder afscheid is bijzonder. Ieder mens is uniek en soms wil je daar bij een uitvaart op een bijzondere manier bij stilstaan.

Uitvaart van een politieman

Zo hebben wij een eervol afscheid van een politieman mogen verzorgen. Een uitvaart met bijzondere elementen die recht deden aan het leven en de passie van deze man. Bij de voorbereiding is er intensief contact geweest met de politie om het protocol van deze dag af te stemmen. Zo werd de rouwauto vanaf Het Afscheidshuis door een motorescorte van de politie naar de kerk begeleid. Bij de kerk werd de kist door een lange erehaag van agenten in uniform onthaald en geflankeerd door politiedragers verder begeleid. Een mooi eerbetoon aan een man die zijn leven heeft gewijd aan een veiliger Nederland.

Maar er zijn geen officiële protocollen nodig om een uitvaart een bijzonder tintje te geven.

Afscheid in de tuin

Op een mooie herfstdag hebben we het afscheid van een jonge vrouw mogen verzorgen in de tuin van Het Afscheidshuis. Het werd een informeel samenzijn met familie, vrienden en bekenden. De muziek – zelf door haar uitgekozen – speelde zachtjes op de achtergrond. Er werd een doorlopende fotopresentatie getoond waarbij de genodigden samen herinneringen op haalden en nog een keer haar mooie lach konden bewonderen. Voor wie wilde was er de gelegenheid om een gedicht voor te lezen of een verhaal te delen. Omringt door al haar dierbaren werd ze naar de rouwauto begeleid. Een spontaan applaus bij het vertrek liet blijken hoeveel ze om haar gaven.

Ieder afscheid is bijzonder

Soms zijn het kleine dingen: een dansvoorstelling van een kleinkind tijdens de afscheidsceremonie omdat oma de grote voorstelling niet meer kon zien. Bloemzaadjes meegeven voor een bloeiende herinnering omdat de overledene altijd met liefde in de tuin werkte. Een gezellig samenzijn met wijn en kaas omdat de overledene de zomers doorbracht in zijn geliefde Frankrijk.

Wat maakt uw afscheid bijzonder?

Heeft u al eens nagedacht over uw afscheid? Wij denken graag met u mee. Neem voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek contact met ons op.

Wilt u samen met ons de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid bespreken?

  Uw naam (verplicht)

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht

  Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming voor het verwerken van mijn gegevens.

  Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA. De Google Privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden zijn hierop van toepassing.