Ieder afscheid is bijzonder en aangrijpend, maar zelden worden we meer geraakt dan bij het afscheid van een kind. Zo veel emoties en verdriet. Daarbij komt dan nog het regelen van een uitvaart. Wij helpen hierbij door de nabestaanden stap voor stap te begeleiden bij het vormgeven van het afscheid. Een persoonlijk afscheid waarbij het kindje wordt herinnerd zoals hij of zij was.

“Zelden worden we meer geraakt dan bij het afscheid van een kind”

Juist bij het afscheid van een kind is een persoonlijke sfeer belangrijk. En vergeet niet dat er vaak ook andere kinderen bij betrokken zijn, zoals broertjes of zusjes, vriendjes of vriendinnetjes en neefjes en nichtjes. Ook voor hen is afscheid nemen belangrijk. Een aandeel in het afscheid hebben kan voor hen fijn zijn en nuttig voor de rouwverwerking. Dit geldt natuurlijk ook voor opa’s en oma’s, ooms en tantes en andere familie en vrienden.

De stilteruimte in Het Afscheidshuis kan naar wens worden ingericht, en zo ook gebruikt worden als rouwkamer voor kinderen.

De persoonlijke wens van de nabestaanden staat bij ons voorop. Maar wij helpen graag mee door suggesties te doen, er is immers meer mogelijk dan men vaak denkt. Denk hierbij aan:

 • Samen de laatste verzorging doen
 • Opbaren in de eigen slaapkamer of in de familiekamer van Het Afscheidshuis
 • Een kleurrijke kist, beschilderd door familie en vrienden
 • Een uitvaart met een thema met daarbij passende muziek en aankleding
 • Een doosje met persoonlijke herinneringen in de vorm van brieven, tekeningen of een ander aandenken in plaats van een condoleanceregister

De nabestaanden zijn vrij om te bepalen hoeveel ze zelf in handen willen houden of wat wij uit handen mogen nemen. Zo creëren we de ruimte voor verdriet en maken we een begin voor het verwerken van het verlies. Wij begeleiden daar waar nodig. Zowel voor als tijdens en na de uitvaart.

Afscheid van een kind

Deze 3D geprinte urn is een kopie van de lievelingsbeer van het overleden kindje.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Wij staan u graag te woord. Stuur een email naar info@paulienuitvaart.nl, bel naar 073 888 5808 of vul het contactformulier in.

  Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming voor het verwerken van mijn gegevens.

  Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA. De Google Privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden zijn hierop van toepassing.