‘s-Hertogenbosch, 27 mei 2016 — Op vrijdag 27 mei ontving Paulien Graves uit handen van Jos Buitelaar, voorzitter van de Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart, het 100ste Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Dit keurmerk is er voor uitvaartondernemers met een persoonlijke benadering die op maat gemaakte uitvaarten verzorgen. Het is een bijzonder keurmerk doordat de beoordeling plaatsvindt door de nabestaanden en niet door een extern bureau.

De feestelijke uitreiking van het keurmerk vond plaats in de tuin van Het Afscheidshuis, het uitvaartcentrum van Paulien Graves Uitvaartbegeleiding in ’s-Hertogenbosch. In deze voormalige pastorie heerst een huiselijke en warme sfeer, iets dat Paulien ook in haar werkwijze hanteert. “Ik denk daarbij altijd: hoe zou ik het zelf willen, als ik een dierbare verlies?” legt Paulien uit. Vanuit Het Afscheidshuis verzorgt Paulien uitvaarten in de wijde omgeving van o.a. ’s-Hertogenbosch, Oss, Maasdriel, Sint-Michielsgestel en Bernheze.

“Keurmerkhouders zijn altijd kleinschalige, lokale ondernemingen waarbij persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal staan,” vertelt Jos Buitelaar van de Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. “Ook nemen de ondernemers alle tijd die nodig is om de uitvaart te verzorgen en hebben ze één vast aanspreekpunt voor de nabestaanden.” Het aantal Keurmerkhouders is sneller gegroeid dan bij de start werd verwacht. “Hiermee wordt waarmee duidelijk bewezen dat de lokaal werkende keurmerkhouder een belangrijke plaats inneemt bij het verzorgen van de uitvaart,” aldus de voorzitter. “Op het moment van de uitreiking van het 100ste certificaat zijn alweer nieuwe keurmerkaanvragen in behandeling, een constante groei die zich ongetwijfeld zal voortzetten.”

De uitreiking van het 100ste keurmerk was een waar feest. Omdat een feestje niet voor iedereen vanzelfsprekend is, werd de Stichting Gefeliciflapstaartbox deze middag in het zonnetje gezet. Deze stichting zet zich in voor kinderen die zonder hun hulp geen feestje kunnen vieren op hun verjaardag. Zij ontvingen van Paulien Graves een donatie om nog meer kinderen een mooi verjaardagsfeest te kunnen bezorgen.

Gefeliciflapstaartbox

EMPEL – Er werd een donatie gedaan aan de Stichting Gefeliciflapstaartbox. FOTO: Levin en Paula Photography VOF