Algemene maatregelen

Het is een tijd met veel onzekerheden, de uitvaartbranche is daar geen uitzondering op. De maatregelen die zijn getroffen voor de aanpak van het coronavirus hebben hier natuurlijk ook effect op. Ondanks de Corona maatregelen proberen wij zo veel mogelijk mee te denken met de nabestaanden, uiteraard binnen de geldende voorschriften van het RIVM en de branchevereniging.

Voor de uitvaarten t/m 31 mei betekent dit vooralsnog o.a. het volgende:

  • Nabestaanden mogen niet aanwezig zijn bij de laatste verzorging van de overledene
  • Er kunnen maximaal 30 personen aanwezig zijn bij een afscheidsdienst (inclusief personeel)
  • Er kan geen condoleance met horeca aangeboden worden
  • In plaats van condoleance mappen maken we gebruik van een online condoleance pagina

Veranderingen op bovenstaande vanaf 1 juni: vanaf 1 juni mag er catering worden aangeboden en is het dus mogelijk is om een condoleance te houden met maximaal 30 personen. Er mogen vanaf dit moment 30 personen aanwezig zijn bij de uitvaart (exclusief personeel).

Veranderingen op bovenstaande vanaf 1 juli: vanaf 1 juli mogen er meer personen aanwezig zijn bij een uitvaart. De hoeveelheid is afhankelijk van de locatie i.v.m. de 1,5 meter afstand die tot elkaar gehouden moet worden. Het maximale aantal aanwezigen (met/zonder catering) zal hierdoor per locatie verschillend zijn.

We willen iedereen die het moeilijk heeft in deze tijd veel sterkte wensen.

Nieuwe mogelijkheden bij Paulien Graves Uitvaartbegeleiding

Door de diverse maatregelen is er op dit moment minder mogelijk bij een afscheid. Daarom bieden wij vanaf 1 juni de volgende aanvullende diensten aan:

Walk-in afscheid

Het walk-in afscheid is een vorm van een rouwbezoek waarbij de gasten lopend afscheid nemen. De kist staat in een tent in de tuin van Het Afscheidshuis. Via een aangegeven looproute lopen de gasten langs om afscheid te nemen en de nabestaanden te condoleren. Door dit initiatief is het met de huidige maatregelen voor meer mensen mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen en de nabestaanden op afstand te condoleren.

Afscheidsdienst in de tuin

De tent in de tuin van Het Afscheidshuis is tevens te gebruiken als locatie voor een afscheidsdienst. Er is ruimte voor een groter gezelschap (tot 1 juli maximaal 30 personen) waarbij toch genoeg afstand tussen de genodigden gehouden kan worden. Ook is catering mogelijk in buffetvorm met zelfbediening.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Afscheid in de tuin
Corona condoleance

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op! Stuur een email naar info@paulienuitvaart.nl, bel naar 073 888 5808 of vul het contactformulier in.

Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming voor het verwerken van mijn gegevens.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

Deze website is beschermd met reCAPTCHA. De Google Privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden zijn hierop van toepassing.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn medeleven betonen zonder iemand de hand te schudden?

Wij zijn gewend om bij een overlijden ons medeleven te uiten door een hand en soms ook een knuffel te geven. Dit kan in plaats daarvan ook door je hand even op je hart te leggen of door middel van de Namasté groet.

Zijn er mogelijkheden voor het volgen van de uitvaart op afstand?

Ja, hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Ten eerste is het mogelijk om de uitvaart op video te laten vastleggen. Degene die er niet bij konden zijn kunnen dan later de video terugkijken. Bij veel crematoria is het inmiddels ook mogelijk om live beelden van de uitvaart te volgen via een website. Dit bieden de crematoria gratis aan wanneer de restricties voor het aantal gasten nog gelden.

Kan ik nog wel kiezen voor een thuisopbaring?

Ja, u kunt er nog steeds voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U dient uiteraard wel rekening te houden met de geldende regels op het moment: bij bezoek moet het mogelijk zijn om onderling 1,5 meter afstand te bewaren. In de praktijk betekent dit dat u het bezoek goed zult moeten plannen zodat er niet meer dan 2 á 3 personen per keer aanwezig zijn.