Het is een tijd met veel onzekerheden, de uitvaartbranche is daar geen uitzondering op. De maatregelen die zijn getroffen voor de aanpak van het coronavirus hebben hier natuurlijk ook effect op. Ondanks de Corona maatregelen proberen wij zo veel mogelijk mee te denken met de nabestaanden, uiteraard binnen de geldende voorschriften van het RIVM en de branchevereniging.

Voor de uitvaarten die de komende tijd plaatsvinden betekent dit vooralsnog o.a. het volgende:

  • Nabestaanden mogen niet aanwezig zijn bij de laatste verzorging van de overledene
  • Er kunnen maximaal 30 personen aanwezig zijn bij een afscheidsdienst
  • Er kan geen condoleance met horeca aangeboden worden
  • In plaats van condoleance mappen maken we gebruik van een online condoleance pagina

Deze Corona maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april.

We willen iedereen die het moeilijk heeft in deze tijd veel sterkte wensen.

Corona condoleance

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn medeleven betonen zonder iemand de hand te schudden?

Wij zijn gewend om bij een overlijden ons medeleven te uiten door een hand en soms ook een knuffel te geven. Dit kan in plaats daarvan ook door je hand even op je hart te leggen of door middel van de Namasté groet.

Zijn er mogelijkheden voor het volgen van de uitvaart op afstand?

Ja, hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Ten eerste is het mogelijk om de uitvaart op video te laten vastleggen. Degene die er niet bij konden zijn kunnen dan later de video terugkijken. Bij veel crematoria is het inmiddels ook mogelijk om live beelden van de uitvaart te volgen via een website. Dit bieden de crematoria gratis aan wanneer de restricties voor het aantal gasten nog gelden.

Kan ik nog wel kiezen voor een thuisopbaring?

Ja, u kunt er nog steeds voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U dient uiteraard wel rekening te houden met de geldende regels op het moment: bij bezoek moet het mogelijk zijn om onderling 1,5 meter afstand te bewaren. In de praktijk betekent dit dat u het bezoek goed zult moeten plannen zodat er niet meer dan 2 á 3 personen per keer aanwezig zijn.