Algemene maatregelen

Het is een tijd met veel onzekerheden, de uitvaartbranche is daar geen uitzondering op. De maatregelen die zijn getroffen voor de aanpak van het coronavirus hebben hier natuurlijk ook effect op. Ondanks de Corona maatregelen proberen wij zo veel mogelijk mee te denken met de nabestaanden, uiteraard binnen de geldende voorschriften van het RIVM en de branchevereniging.

Laatste update: 4 november 2020

De nieuwe maatregelen die ingaan per 4 november om 22.00 uur betekenen voor uitvaarten het volgende:

  • Nabestaanden mogen aanwezig zijn bij de laatste verzorging van de overledene.
  • Bij een rouwbezoek bij thuisopbaring gelden de regels voor het bezoek aan huis: maximaal 2 personen van een ander huishouden, en maximaal 1 bezoek per dag.
  • Het maximale aantal personen dat aanwezig kan zijn bij een afscheidsdienst is bij uitvaarten vanaf 9 november gelimiteerd tot 30 personen.
  • Er is alleen condoleance met horeca mogelijk bij een afscheidslocatie (crematorium, afscheidshuis, etc.), overige horeca is gesloten.
  • U wordt verzocht om binnen een mondkapje te dragen.
  • Bij gebruik van de horeca wordt een gezondheidscheck uitgevoerd en daarnaast is het noodzakelijk om per huishouden een naam en telefoonnummer achter te laten.
  • In plaats van condoleance mappen maken we gebruik van een online condoleance pagina.

We willen iedereen die het moeilijk heeft in deze tijd veel sterkte wensen.

Corona condoleance

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op! Stuur een email naar info@paulienuitvaart.nl, bel naar 073 888 5808 of vul het contactformulier in.

  Met het versturen van dit formulier geef ik toestemming voor het verwerken van mijn gegevens.

  Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA. De Google Privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden zijn hierop van toepassing.

  Veel gestelde vragen

  Hoe kan ik mijn medeleven betonen zonder iemand de hand te schudden?

  Wij zijn gewend om bij een overlijden ons medeleven te uiten door een hand en soms ook een knuffel te geven. Dit kan in plaats daarvan ook door je hand even op je hart te leggen of door middel van de Namasté groet.

  Zijn er mogelijkheden voor het volgen van de uitvaart op afstand?

  Ja, hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Ten eerste is het mogelijk om de uitvaart op video te laten vastleggen. Degene die er niet bij konden zijn kunnen dan later de video terugkijken. Bij veel crematoria is het inmiddels ook mogelijk om live beelden van de uitvaart te volgen via een website. Dit bieden de crematoria gratis aan wanneer de restricties voor het aantal gasten nog gelden.

  Kan ik nog wel kiezen voor een thuisopbaring?

  Ja, u kunt er nog steeds voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U dient uiteraard wel rekening te houden met de geldende regels op het moment: bij bezoek moet het mogelijk zijn om onderling 1,5 meter afstand te bewaren. In de praktijk betekent dit dat u het bezoek goed zult moeten plannen zodat er niet meer dan 2 á 3 personen per keer aanwezig zijn.