U mag altijd zelf kiezen welke uitvaartondernemer de uitvaart van uw dierbare verzorgt. Ongeacht of u wel of niet verzekerd bent en bij welke verzekeringsmaatschappij.

Belangrijk is dat u na het overlijden van een dierbare direct die onderneming belt die u kiest voor het regelen van de uitvaart. Uw gekozen uitvaartondernemer regelt vervolgens de zaken met uw verzekeraar.

Uitvaartverzekeringen
Een uitvaartverzekeringen kan verschillende vormen hebben. De meest bekende verzekeringen zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

Kapitaalverzekering
Bij een kapitaalverzekering keert een verzekeringsmaatschappij een vooraf bepaald geldbedrag aan u uit voor de uitvaart. Met dit bedrag kunt u zelf het afscheid van uw dierbare regelen bij een door u gekozen uitvaartonderneming.

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering wordt een bepaald pakket aan diensten uitgekeerd. Meestal bevat dit de basiselementen van een uitvaart. Indien u geen gebruik wilt maken van de diensten van de door u gekozen verzekeringsmaatschappij, keren zij ook een bepaald bedrag uit aan een door u gekozen uitvaartondernemer. Zodat u ook bij een andere uitvaartondernemer terecht kunt. Hoeveel zij uitkeren hangt af van de verzekering, dit kunnen wij voor u navragen.