Elke uitvaart is anders, dit betekent ook dat bij elke uitvaart een ander kostenplaatje hoort. Wij begrijpen echter dat het voor u prettig is om een idee te hebben van wat een uitvaart ongeveer kost. U kunt dan wellicht een betere afweging maken om eventueel over te gaan op het afsluiten van een uitvaartverzekering of om zelf te kunnen sparen voor uw uitvaart.

Crematie
De gemiddelde kosten voor een crematie zijn € 5.000,- . Dit is inclusief alle formaliteiten, verzorging van de overledene, een basis model kist, verblijf in een uitvaartcentrum, rouwbezoek(en), basis rouwdrukwerk en een crematie met dienst in het crematorium.

Begrafenis
De gemiddelde kosten voor een begrafenis zijn € 7.000,- . Dit is inclusief alle formaliteiten, verzorging van de overledene, een basis model kist, verblijf in een uitvaartcentrum, rouwbezoek(en), basis rouwdrukwerk, kosten van het graf en een begrafenis met (kerk)dienst. De kosten voor de locatie van de dienst en het graf variëren.

Extra kosten
Afhankelijk van de wensen van de overledene en nabestaanden kunnen hier nog kosten bijkomen voor bijvoorbeeld bloemarrangementen, consumpties bij de condoleance na afloop of gedachtenisprentjes en koffiekaartjes. Bij een begrafenis komen er achteraf bovendien nog kosten bij voor het grafmonument. En bij een crematie wilt u wellicht een urn aanschaffen.

Kostenbegroting
Het is voorafgaand aan de uitvaart van groot belang om te weten wat de kosten van de uitvaart zijn. Wij maken voor u altijd een overzichtelijke kostenbegroting, die vooraf wordt goedgekeurd. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Wilt u een specifieke prijsopgave? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.