Persbericht

Sfeervolle herdenkingsavond Allerzielen op begraafplaats Empel

‘s-Hertogenbosch, 24 oktober 2015 — Op maandag 2 november vindt op de Parochiebegraafplaats in Empel een speciale herdenkingsavond plaats. In het kader van Allerzielen worden onze overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier herdacht. In een stille processie met lichtjes en lampionnen wordt van het kerkplein naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen alwaar de herdenkingsavond plaatsvindt.

Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom voor de kinderen wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er voor eenieder de mogelijkheid om een lichtje te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. Na afloop van de ceremonie wordt er koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

Start van de processie
Rond 19.45 uur, na afloop van de kerkdienst in de Heilige Landelinuskerk, worden op het kerkplein de lichtjes uitgereikt. Voor kinderen zijn er speciale lampionnen. Vanaf hier wordt in processie naar de begraafplaats gelopen.

Een avond van troost
De herdenkingsavond wordt georganiseerd door Paulien Graves, van Paulien Graves Uitvaartbegeleiding, in samenwerking met de Heilige Landelinuskerk. “We koesteren de herinneringen aan onze overleden dierbaren het hele jaar door, maar Allerzielen is een dag waarop we dit nog eens in het bijzonder willen doen.” legt Paulien uit. “Ik hoop dat het gevoel van verbondenheid mensen op deze avond troost zal bieden.”

De herdenkingsavond wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende lokale organisaties: Paulien Graves Uitvaartbegeleiding, Pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes, Eetcafe de Ster, Greenstyling en Doorenbosch Elektrotechniek.