Persbericht

Open dag in nieuw uitvaartcentrum Empel

‘s-Hertogenbosch, 26 mei 2015 — Paulien Graves Uitvaartcentrum opent op zondag 7 juni haar deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag is iedereen tussen 11:00 en 18:00 uur welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van het nieuwe uitvaartcentrum. Het centrum is gevestigd in de oude Empelse pastorie, een prachtig gemeentelijk monument in het centrum van het dorp. Het is een unieke kans om de verbouwde pastorie van binnen te bekijken.

Praktische informatie
Datum: 7 juni 2015
Tijdstip: 11:00 tot 18:00 uur
Locatie: Proosdijstraat 12, ‘s-Hertogenbosch

Paulien Graves voor de entree van de oude pastorie, die op 7 juni open gaat voor het publiek. Foto door Paula van der Meeren, Sjootsz Photography

Paulien Graves voor de entree van de oude pastorie, die op 7 juni open gaat voor het publiek.
Foto door Paula van der Meeren, Sjootsz Photography

Het uitvaartcentrum

Het monument, dat stamt uit 1949, heeft een nieuwe bestemming gekregen en doet vanaf begin juni dienst als regionaal uitvaartcentrum. Steeds vaker moeten nieuwe bestemmingen gezocht worden voor oude kerkelijke gebouwen. Voor deze voormalige priesterwoning is nu een eervolle en passende herbestemming gevonden. De charme van het gebouw is een van de aspecten waarom Paulien Graves, de 54-jarige uitvaartbegeleidster achter het uitvaartcentrum, voor dit pand koos. Het biedt een unieke kans om een regionaal rouwcentrum te beginnen met behoud van de ‘huiselijke sfeer’ die bij moderne centra vaak ontbreekt. “Ik wil een kleinschalig uitvaartcentrum neerzetten, waar mensen zich ondanks hun verdriet toch thuis voelen.” aldus Paulien. Vanuit dit centrum gaat ze uitvaarten verzorgen en nabestaanden begeleiden.

In en om het monument is de afgelopen maanden hard gewerkt om het nieuwe uitvaartcentrum te realiseren. Na de verbouwing is er onder andere plek voor het opbaren van een dierbare, zowel op afspraak als in een 24-uurskamer, waar nabestaanden hun dierbare 24 uur per dag kunnen bezoeken.

De officiële opening

De officiële opening van het regionale rouwcentrum vindt plaats op zaterdag avond 6 juni. Onder toeziend oog van enkele genodigden wordt het gebouw, met inzet van special buitenverlichting van Philips (Philips Grazing Lights), letterlijk in het licht gezet. Vanaf dat moment wordt het monument permanent belicht.