Bij een uitvaart wordt als locatie vaak gedacht aan een kerk of crematorium. Dit zijn logische locaties voor een uitvaartdienst, het zijn echter niet de enige mogelijkheden! Iets minder voor de hand liggende maar vaak wel erg persoonlijke locaties zijn bijvoorbeeld de sportkantine, stamkroeg, een weiland of de eigen achtertuin.

Afscheid in de tuin

Voormalig religieuze gebouwen

Voor een uitvaart met een religieus karakter is een kerk een mooie en passende locatie. Maar wat indien u de sfeer van een kerk prachtig vindt, maar geen kerkelijke uitvaart wilt? Dan zijn er altijd andere mogelijkheden zoals oude kloosters en kerkgebouwen die inmiddels een andere functie gekregen hebben.
Enkele voorbeelden van dit soort locaties in Noord-Brabant zijn de voormalige kerk St. Jan te Roosendaal, voormalig klooster Bethlehem in Haren of de voormalige St. Josephkerk (de Orangerie) in ‘s-Hertogenbosch.

Een locatie met een persoonlijke betekenis

Een mooie locatie is ook vaak een locatie waarmee de overledene een band heeft, maar die misschien in eerste instantie niet bij u opkomt wanneer u denkt aan een uitvaart. Het kan een stamkroeg zijn, de voetbalkantine waar elk weekend de derde helft werd beleefd, de manege die als tweede huis voelde of gewoon thuis in de achtertuin. Het is uiteraard afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is en de hoeveelheid mensen die u voor de dienst wilt uitnodigen.

Het Afscheidshuis

Als u zoekt naar een intieme locatie voor een select gezelschap dan is Het Afscheidshuis in ‘s-Hertogenbosch tevens een geschikte locatie. In onze multifunctionele ruimte kan een intieme dienst gehouden worden voor maximaal 25 personen. Er is een audiovisuele installatie voor het spelen van muziek, video en/of een fotopresentatie. Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken in Het Afscheidshuis, neem contact met ons op om een bezoek af te spreken.

uitvaartwensen

U kunt uw wensen ten aanzien van uw afscheid, of dat van uw dierbaren, vastleggen in een wensenboek. Het wensenboek kunt u gratis en geheel vrijblijvend aanvragen, neem hiervoor contact met ons op. Wij kunnen natuurlijk ook bij u langskomen om samen de wensen te bespreken.