Als je een dierbare hebt verloren en je blijft alleen achter, komt er van alles op je af. Familie en vrienden zijn dan een ware steun. Na verloop van tijd pakt iedereen echter zijn dagelijkse bezigheden weer op. Het leven gaat tenslotte door. Maar het gemis van je dierbare blijft en wordt zelfs vaak heviger nadat die eerste hectische weken voorbij zijn. Dagen lijken soms eindeloos te duren. Daarom besloten wij de ‘bakkie troost-zondagen’ in het leven te roepen.

We merkten dat vooral de zondag een dag is waarop nabestaanden zich alleen voelen. Het is een vrije dag, de meeste winkels zijn dicht, de kinderen hebben het druk… Wat afleiding zou dan welkom zijn. Daarom organiseren wij elke eerste zondag van de maand een inloop-koffie-uurtje in Empel.

Op 4 oktober 2015 zijn we gestart met het bakkie troost. Vanaf dan staat elke eerste zondag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur de koffie voor u klaar. Nabestaanden die behoefte hebben om de zinnen even te verzetten, zijn van harte welkom. Het heet dan misschien een koffie-uurtje, maar of je een kwartiertje of twee uur blijft, bepaal je helemaal zelf. Hetzelfde geldt voor de gespreksonderwerpen. Niets ligt vast. Het gaat juist om
het ongedwongen samenzijn.

Aan de ‘bakkie troost-zondagen’ zijn geen kosten verbonden en het is ook niet nodig om je vooraf aan te melden. Je gaat gewoon even de deur uit voor een beetje gezelligheid. Bekijk hier het programma van de bakkie troost-zondagen en andere activiteiten in het uitvaartcentrum.