Op woensdag 2 november vindt op de Parochiebegraafplaats in Empel voor de tweede keer op rij een herdenkingsavond plaats. In het kader van Allerzielen worden onze overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier herdacht. In een stille processie met lichtjes en lampionnen wordt van het kerkplein naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen alwaar de herdenkingsavond plaatsvindt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze speciale herdenkingsavond bij te wonen.

Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er voor eenieder de mogelijkheid om een lichtje te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. Na afloop van de ceremonie wordt er koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

 

De eucharistieviering en start van de processie

Om 19.00 uur start de eucharistieviering in de Heilige Landelinuskerk. Tijdens deze Allerzielen viering is er speciaal aandacht voor de overledenen waarvan het afgelopen jaar in de Heilige Landelinuskerk afscheid is genomen. Het koor uit Empel verzorgt de muziek tijdens de dienst.

Op het kerkplein worden vanaf 19.45 uur lichtjes uitgereikt. Voor kinderen zijn er speciale lampionnen. Rond 20.00 uur, na afloop van de kerkdienst, wordt vanaf hier in processie naar de begraafplaats gelopen.

 

Hang een blad in de herinneringsboom

In een speciale herinneringsboom kunnen boodschappen en foto’s gehangen worden door alle nabestaanden die iemand willen herdenken. In deze Stempel staat een mooi blad dat door de kinderen uitgeknipt kan worden. Ze kunnen deze inkleuren, beschilderen of beschrijven en dan op de herdenkingsavond zelf in de herinneringsboom hangen.

 

Een avond van troost

De herdenkingsavond wordt georganiseerd door diverse lokale organisaties en met behulp van vele vrijwilligers. “We hopen dat het gevoel van verbondenheid mensen op deze avond troost zal bieden,” aldus de organisatie. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de geloofsgemeenschap van de Heilige Landelinus en Paulien Graves Uitvaartbegeleiding.