Op donderdag 2 november vindt op de Parochiebegraafplaats in Empel voor de derde keer op rij een herdenkingsavond plaats. In het kader van Allerzielen worden onze overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier herdacht. In een stille processie met lampionnen wordt vanaf het kerkplein naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen alwaar de herdenkingsavond plaatsvindt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze speciale herdenkingsavond bij te wonen.

Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom voor de kinderen wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er voor eenieder de mogelijkheid om een kaars te kopen om deze te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. De opbrengst van de verkoop van deze kaarsen wordt gebruikt om dit evenement ook in de toekomst weer te kunnen organiseren. Na afloop van de ceremonie wordt er koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

De eucharistieviering en start van de processie

Om 19.00 uur start de eucharistieviering in de Heilige Landelinuskerk. Tijdens deze Allerzielen viering is er speciaal aandacht voor de overledenen waarvan het afgelopen jaar in de Heilige Landelinuskerk afscheid is genomen. Het koor uit Empel verzorgt de muzikale omlijsting tijdens de dienst.

Op het kerkplein worden vanaf 19.45 uur lampionnen uitgereikt. Na afloop van de kerkdienst, wordt vanaf hier in processie naar de begraafplaats gelopen.

Hang een blad in de herinneringsboom

In een speciale herinneringsboom kunnen boodschappen en foto’s gehangen worden door alle nabestaanden die iemand willen herdenken. U kunt hiervoor zelf een foto meenemen of ter plaatse een blad inkleuren of beschrijven en in de herinneringsboom hangen.

Een avond van troost

De herdenkingsavond wordt georganiseerd door diverse lokale organisaties en met behulp van vele vrijwilligers. “We hopen dat het gevoel van verbondenheid mensen op deze avond troost zal bieden,” aldus de organisatie. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de geloofsgemeenschap van de Heilige Landelinus en Paulien Graves Uitvaartbegeleiding met ondersteuning van onder andere Eetcafe de Ster, Greenstyling en Doorenbosch Elektrotechniek.