Click edit button to change this code.

Uitvaartmuziek

Muziek kan erg belangrijk zijn bij het bepalen van de sfeer van een afscheid. De keuze voor uitvaartmuziek is erg persoonlijk. Graag geven we u hier enkele mogelijkheden zodat u weet wat er zoal mogelijk is als het gaat om muziek bij een uitvaart.

Opnames of live muziek
Er wordt vaak gekozen voor het afspelen van vooraf opgenomen muziek. Denk hierbij aan cd’s of muziek op MP3 spelers. U kunt echter ook live uitvaartmuziek laten horen tijdens een afscheidsdienst. In een kerk is er vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een koor of orgelmuziek, maar ook bij een dienst elders kunt u kiezen voor live muziek van een koor, zanger(es) met of zonder begeleiding of een muzikant.

Enkele voorbeelden
De muziek kan sober zijn, maar ook juist vrolijk om zo het leven van de overledene te vieren. Dit gebeurde ook met het nummer Happy van Pharrell Williams.

Er worden regelmatig lijstjes gemaakt met de meest gedraaide nummers tijdens een uitvaart, hierin staan onder andere het Ave Maria, De Steen van Paul de Leeuw en Angels van Robbie Williams.

Paulien Graves Uitvaartbegeleiding werkt graag samen met sopraan Rhea Knipscheer. Op haar website vindt u audio en video voorbeelden van haar muziek.