Click edit button to change this code.

Wist u dat een afscheidsdienst bijna overal gehouden kan worden?

Bij een uitvaart wordt als locatie vaak gedacht aan een kerk of crematorium. Dit zijn logische locaties voor een uitvaartdienst, het zijn echter niet de enige mogelijkheden!

Voormalig religieuze gebouwen

Voor een uitvaart met een religieus karakter is een kerk een mooie en passende locatie. Maar wat indien u de sfeer van een kerk prachtig vind, maar geen kerkelijke uitvaart wilt? Dan zijn er altijd andere mogelijkheden zoals oude kloosters en kerkgebouwen die inmiddels een andere functie gekregen hebben.
Enkele voorbeelden van dit soort locaties in Noord-Brabant zijn de voormalige kerk St. Jan te Roosendaal, voormalig klooster Bethlehem in Haren of de voormalige St. Josephkerk (de Orangerie) in ‘s-Hertogenbosch.

Een locatie met een persoonlijke betekenis

Een mooie locatie is ook vaak een locatie waarmee de overledene een band heeft, maar die misschien in eerste instantie niet bij u opkomt wanneer u denkt aan een uitvaart. Het kan een stamkroeg zijn, de voetbalkantine waar elk weekend de derde helft werd beleefd, de manege die als tweede huis voelde of gewoon thuis in de achtertuin. Het is uiteraard afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is en de hoeveelheid mensen die u voor de dienst wilt uitnodigen.

Het Afscheidshuis

Als u zoekt naar een intieme locatie voor een select gezelschap dan is Het Afscheidshuis in ‘s-Hertogenbosch tevens een geschikte locatie. In onze multifunctionele ruimte kan een intieme dienst gehouden worden voor maximaal 25 personen. Er is een audiovisuele installatie voor het spelen van muziek, video en/of een fotopresentatie. Bekijk de ruimte in onze virtuele tour of neem contact met ons op om de locatie te bezoeken.

U kunt uw wensen ten aanzien van uw afscheid, of dat van uw dierbaren, vastleggen in een wensenboek. Het wensenboek kunt u gratis en geheel vrijblijvend aanvragen, neem hiervoor contact met ons op. Wij kunnen natuurlijk ook bij u langskomen om samen de wensen te bespreken.