Voor elkaar zorgen, voor nu en voor later

Je kent elkaar pas net of misschien al heel lang. Jullie gaan net samenwonen of delen al jaren een woning. Of je een koophuis hebt of niet, je wil alles goed regelen voor elkaar. Voor nu én voor later. En dus zorg je dat de ander niet voor verrassingen komt te staan. Dat doe je nou eenmaal, zorgen voor elkaar.

Organiseer je samenwonen op papier

Er is nog een te grote groep mensen die er niet bij stilstaat dat je bij samenwonen veel moet regelen. Ben je niet gehuwd, dan is het echt noodzakelijk dat je dat samenlevingscontract opstelt. Dit is een overeenkomst met elkaar. Je kunt er alles in opnemen, binnen de juridische kaders uiteraard.

Verblijvingsbeding

Wanneer je een huis koopt met je geliefde is het heel belangrijk dat je een samenlevingscontract tekent. Stel je zou geen samenlevingscontract hebben en je partner komt plots te overlijden, dan gaat de helft van de woning naar de familie van je partner. Dat wil je natuurlijk niet. Maar met een verblijvingsbeding in het samenlevingscontract zorg je dat alle gezamenlijke spullen naar elkaar gaan als een van de partners overlijdt.

Een testament is heel belangrijk, zeker als je ongehuwd bent

Veel mensen denken dat het met een samenlevingscontract geregeld is. Maar dit is vaak niet het geval. De combinatie van samenlevingscontract en testament is vaak nodig, zeker als je ongehuwd bent. Heb je een samenlevingscontract en krijg je kinderen, dan is het goed om te kijken of alles nog steeds goed geregeld is. Want als je kinderen krijgt, is het heel lastig om aan een testament te ontkomen.

Bij een verblijvingsbeding gaat het alleen om je gemeenschappelijke spullen. Als je bijvoorbeeld een eigen bankrekening of auto hebt, dan gaat die naar de erfgenamen bij je overlijden. Met een testament zorg je ervoor dat je partner je erfgenaam is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de toekomst van je eigendommen.

Let op de fiscale gevolgen

Mensen met een uitkering die gaan samenwonen worden fiscaal een gezin en dat kan gevolgen hebben voor de belasting en uitkeringen. We zien steeds meer oudere mensen die weer gaan samenleven. Heel mooi natuurlijk. Maar als een van beiden weduwnaar is en nog een pensioen van de overleden partner ontvangt, dan kan dit partnerpensioen worden stopgezet. Vraag dit altijd na bij je pensioenmaatschappij.

De uitvaart

Het bespreekbaar maken van de wensen kan erg belangrijk zijn…

Naderhand

Ook naderhand bieden wij u een helpend hand…

Wat kost het?

De prijs per uitvaart kan verschillen i.v.m uw wens…